Turizmi dentar ne Shqiperi - Me cmime ekonomike

Turizmi dentar ne Shqiperi - Me cmime ekonomike

2017, Aug 24    

Planifikimi i kostos per sherbimet dentare nis qe nga udhetimi tuaj per ne Shqiperi. Tek tabela me poshte do te gjeni informacion me te detajuar per disa kompani me cmime te arsyeshme. Ato jane FlyErnest, Blue Panorama dhe AlbaWings. Per informacion me te detajuar mund te shihni ketu:
Udhetime te lira per ne Shqiperi
*ketu supozohet qe nisja behet nga Milano sot dhe kthimi neser. Ju lutem, nderojeni destinacionin dhe ditet e nisjes dhe te kthimit. Keni parasysh qe cmimi eshte me i lire nese e planifikoni muaj me perpara.

Akomodimi ne Tirane eshte i lire. Opsionet jane te ndryshme, hostele, Airbnb dhe Hotele. Sigurohuni qe te jene brenda unazes.
Krahas vendeve me poshte, ju rekomandojme te vizitoni Pazarin e Ri. Aty pervec pazarit, do te keni mundesi te drekoni apo darkoni(ju rekomandojme Markate e Peshkut). Te pini nje kafe, apo te shijoni nje embelsire tradicionale tek Pasticeri Reka(provoni Pasta Shutat :) ).
Klinika jone ndodhet shume afer me Pazarin e Ri, vec 200m larg.

Po ju japim nje shembull. Nese do ju duhej te benit vetem nje implant dentar, kosto e tij ne kliniken tone ne Shqiperi do ishte:

  1. 2 udhetime, i pari per konsulten dhe vendosjen e vides. Dhe i dyti per vendosjen e kurores. Udhetimet kushtojne €200 total vajtje-ardhje.
  2. Kosto e implantint, €700
  3. Akomodimi €20/Nata. Duhen 8 dite. 1 dite per fazen e pare dhe 7 dite per vendosjen e kurores. Totali: €160
  4. Ushqimmi €15/Dita. Totali: €120
  5. Pra ne total: €1200
Nderkohe ne Itali kosto do ishte:
  1. Konsulta, €50
  2. Kosto e implantint, €2500
  3. Pra ne total: €2550
Pra, sic e shikoni, kosto e vetem nje implanti ne Shqiperi eshte 2 here me e lire se ne Itali. Nese, keni nevoje per me shume implante, kjo kosto eshte akoma me e ulet, duke marre parasysh qe shpenzimet e qendrimit jane po te njejtat si ne rastin e nje implanti.

Me poshte do te gjeni nje tabele krahasimi per shpenzimet tuaja:

</table>
ShqiperiItali
Udhetimi per Shqiperi€100
flyernest
albawings
blue-panorama
Akomodimi€30/Nata
airbnb
€100/Nata
Ushqimi€5/Vakti
era
Vita99
€30/Vakti
Eventetiranaxxl
evente
Vende turistikedestinacione
dhe
aktivitete
Implantet dentare€700€2500
Protezat lart dhe poshte€300€1800
Kellef zirkon€200€700
Kellef metal-porcelan€70€400
Mbushje€25€60
Pastrim gurezash€17€70
Heqje nervi€30-€40€100 vetem 1 kanal
Zbardhim€200€600
Konsulta€0€50