Ushqime per dhembe plot shendet

Ushqime per dhembe plot shendet

2017, Aug 24    

🍓Kivi dhe luleshtrydhe - kane vitamin C, e cila nxit formimin e indit lidhes ne zmalt, dentine, nerv dhe strukturen mbajtese te dhembit.
🍏Molla dhe selino - stimulojne peshtymen dhe pastrojne zmaltin si furca e dhembeve
🍄Kerpudhat - kane sheqer natyral qe lufton pezmantimin e gingivave
➡Qepet - sulfuri qe kane qepet vret mikrobet e gojes
🍵Caji - Katekinat qe ndodhen ne qepe luftojne inflamacionin e mishrave
🌰Farat dhe arroret - kane proteina dhe kalcium qe i bejne dhembet me te forte