Shkaqet e eres te keqe te gojes

Shkaqet e eres te keqe te gojes

2017, Aug 24    

Ka disa shkaqe të ndryshme të eres te keqe te gojes. Duke filluar nga problemet e stomakut në dietë dhe problemet e dhëmbëve, shumica e shkaqeve mund të gjenden në gojë. Ato janë:
- Gjuha (kur bakteret rriten në te)
- Kavitetet e dhëmbëve (sidomos kur grimcat e ushqimit futen në to)
- Sëmundjet e gojës
- Zgavrat bosh te dhembeve te hequr
- Protezat kur nuk pastrohen siç duhet
- Alkooli dhe duhani

Nëse ju ose dikush që njihni është i shqetësuar për frymën e keqe, hapi i parë është kontrolli i dhëmbëve. Dentisti juaj do të jetë në gjendje të konfirmojë ose të përjashtojë burimin e frymës së keqe. Kur të gjendet shkaku, trajtimi do të përcaktohet dhe shpjegohet nga dentisti juaj. Nëse burimi i frymës së keqe është goja juaj, ka shumë pak shanse që shpelaresit e gojes, apo cimcakizet, ta trajtojnë problemin. Ata zakonisht maskojnë problemin për një periudhë të shkurtër kohore dhe nganjëherë mund të përkeqësojnë situatën (shpelaresit që përmbajnë alkool shkaktojnë gojën e thatë dhe zakonisht e bëjnë frymën e keqe më keq).
Këto janë disa arsye të tjera jo-dentare që shkaktojnë frymëmarrje të keqe:
- Dhimbje të fytit
- Grykët
- Disa ushqime
- Infeksioni i rrugeve te frymemarrjes
Pas një rutinë të mirë të higjenës ne gojë dhe marrjes te rregullt të kontrollit të dhëmbëve do te shihni se do te evitoni eren e keqe te gojes. Nëse jetoni në Tirane, apo akoma me mire afer Pazarit te Ri, na bëni një telefonatë sot për të caktuar një takim dhe për të hequr qafe frymën e keqe përgjithmonë!