Si te luftojme kariesin

Si te luftojme kariesin

2022, Dec 13    

Pasta dhe furcimi nuk mjaftojne per te parandaluar kariesin dhe per ta ‘stacionuar’ ate. Kariesi eshte nje semundje qe tregon nutricion te mjaftueshem dhe zakone jo te mira.
💡Mbani shenime📝
😊Lajme i mire eshte qe kemi ne dore per ta optimizuar shendetin e gojes, vecanerisht ne moshat shume te vogla ku marrja e sherbimit dentar eshte shume sfiduese dhe e rendon psikologjine e nenes.
✅Zgjidhni me patjeter nje paste me hidroksiapatite ne rutinen e femijes. Hidroksiapatitet forcojne zmaltin pa demtuar trurin. @medigreenfarmaci
✅Perdorni paste me minerale. Ato jane shume te vecanta. Perdoren +3 vjec, kur femija ka mesuar te peshtyje. Kane perberes natyral dhe forcojne zmaltin. Perdoret 2-3 here ne jave.
✅Shplarja e gojes me vaj kokosi permireson shendetin e gojes ne te gjitha drejtimet e mundeshme.
✅Absolutisht shtoni perdorim e fillit ne moshen 2.5 vjec apo me heret nese dy dhembe qumeshti jane ne kontakt mes tyre. Filli i dhembeve te Jack n Jill eshte nje fill pa plastika ne perberje. @nakedearth.al
✅Shplani gojen me uje alkalin, marrja e ushqimeve te embla e ben acide gojen dhe shume te brisht zmaltin.
⬆️Keto keshilla vlejne per cdo moshe.
⚠️Kariesi eshte nje semundje qe tregon nutricion te pamjaftueshem dhe zakone jo te mira.⚠️