Arsyet pse vitamina D eshte e ulet

Arsyet pse vitamina D eshte e ulet

2022, Dec 13    

Pyetja me frekuente qe marre ne cdo moment te dites eshte se cfare paste dhembesh duhet te zgjedh per femijen tim?!
🦠Ekspozimi i pare i femijeve me herpesin tip 1 mund te manifestohet si gingivo stomatit herpetik. Ky manifestim eshte i zakonshem ne moshat 2-4 vjec.
😕Simptoma e pare e infeksionit eshte humbja e oreksit, por mbetet e veshtire per nenen qe ta lidh kete shenje me problem viral.
🦠2-3 dite pas infeksimit femija ka shenja me te qarta te virusit. Fryrje te mishrave te dhembeve, skuqje dhe me pas vazhdon me temperaturen.
🦠Ne praktike time takoj femije qe me vijne me simptoma shume te renduara prej 7 ditesh. Herpesi krijon ulceracione shume te dhimbshme per femijen dhe e lodh me temperaturen dhe mungesen e marrjes se ushqimit.
😁Infeksioni kalon shuuume lehte nese goditet brenda 72 oreve te para te manifestimit.
🚨Per te evituar mjekimet me serume dhe marrjen e antibiotike,na vizitoni ne kohe, mos hezitoni.