Kujdesi i gojes gjate shtatzanise

Kujdesi i gojes gjate shtatzanise

2017, Aug 24    

Keshilla per kujdesin e gojes ne shtatezani: </br> ☑Eshte e preferueshme qe para shtatezanise te perfundojne te gjitha mjekimet e gojes. </br> ☑Gjate shtatezanise mund te kryhet pa problem largimi i gurezave. </br> ❌Zbardhimi i dhembeve nuk lejohet. </br> ⛔Shmangni ushqimet acide dhe me shijet qe ju provokojne. </br> ✔Shpelani gojen pas te vjellave. </br> ✔Konsumoni ushqimin ne porcione te vogla. </br> ☑Lani gojen dy here ne dite dhe flosoni cdo dite. </br> 🚭Mos konsumo duhan dhe alkool. </br> Nuk eshte e preferueshme berja e grafive. </br> ⛔Kujdes me keto antibiotike: Tetraciklina, Gentamicina, Steptomicina.