Cfare lidhje ka midis vesheve dhe nofullave?!

Cfare lidhje ka midis vesheve dhe nofullave?!

2022, Dec 13    


Infeksioni perseritur i veshit te mesit eshte kryefjale ne moshat e vogla. A eshte kjo nje simptome e nofullave te pazhvilluara mire?!?!πŸ˜•πŸ˜•
πŸ‘©πŸ»β€βš•οΈPO! Qiellzat e ngushta dhe te thella kompromentojne rruget e frymemarrjes dhe kullimin ne kanalin e veshit te brendshem.
πŸ˜•Kur infeksionet perseriten ne menyre kronike, zgjidhja eshte kirurgjia. Gromments jane tuba te vegjel qe vendosen ne daullen e veshit dhe lejojne drenim e lengjeve inflamatore. Megjithese eshte kirurgji e vogel kerkon anestezi gjenerale.
Perse nuk kullon veshi ne menyre natyrale?!?! Jane dy muskuj palatoglossus dhe palatafaringeus qe duhet te zhvillohen mire qe te jene domimant ne kete aktivitet.
πŸ‘πŸ‹πŸ»β€β™€οΈπŸ‹οΈβ€β™‚οΈSi dentiste ngul kemmbe ne β€˜stervitjen’ e gjithe formacioneve te fytyres kocka, muskuj nepermjet ushqimeve me tekstura te ndryshme, pirjen e ujit nga gota te hapura ose straw cup, marrjen e mjaftueshme te vitamines D gjate shtatezanise dhe gjate rritjes.
Maturimi i gelltitjes brenda vitit te pare te jetes eshte thelbesor ne shendetin e femijes!!!