A plaken dhembet

A plaken dhembet

2017, Aug 24    

😓 Ju thoni qe i kam patur dhembet me te bardhe dhe me te medhenj, por tani jane te verdhe dhe te vegjel...cfare ndodh me plakjen:
⏳ Zverdhja e dhembeve eshte e pashmangshme. Eshte me e shprehur kur abuzohet me duhanin, me pijet me ngjyre, me te skuqurat.
⏳ Zhveshja e dhembeve eshte me e shprehur tek personat qe shtrengojne, kercasin dhembet naten, apo me keq kane probleme me kafshimin qe nuk i kane korrigjuar me heret. Zhveshja mund te shoqerohet me ndjeshmeri ndaj ujit apo dhe ajrit te ftohte.
⏳ Terheqja e misherave gjithashtu do varet nga kafshimi i keq, nga gurezat, dhe nga xhepat e pamjekuar.
⏳ Humbja e kockes, kocka zvogelohet nese nuk punon. Aty ku nuk ka dhembe dhe aty ku ka inflamacion persitent nga xhepat ajo terhiqet.
⏳ Levizhmeria e dhembeve eshte e theksuar kur terheqja e kockes eshte e madhe.
⏳ Nervat e dhembeve zvogelohen kjo mund te ule ndjeshmerine nga abrazioni i dhembeve.
⏳ Aftesite rigjeneruese te gjithe indeve te gojes jane te zvogeluara.
⏳ Shkurtimi i dhembeve dhe terheqja e kockes do te jap edhe nje pamje me te rudhosur te fytyres.

Kujdesu ne cdo moshe per dhembet!