Zhveshja e dhembeve, kurimi

Zhveshja e dhembeve, kurimi

2022, Dec 28    

A mund te kthehet mbrapsht zhveshja e dhembeve?
Zhveshja e dhembeve klasifikohet ne 4 klasa. Ne varesi te zhveshjes vendoset edhe qellimi i nderhyrjes.
Ato cka ne bejme:
✅Si fillim, ne sygjerojme te perdorni tekniken e duhur te larjes se dhembeve, ate me levizje rrethore
✅Sygjerojme llojin e duhur te furces se dhembeve
✅Bejme korrigjimin e mbushjeve dhe punimeve jo adekuate ne goje (ura, proteza me kafshim jo te rregullt)
✅Trajtojme kercitjet e dhembeve
✅Sygjerojme mospirjen e duhanit per duhanpiresit
✅Sygjerojme kurimin e diabetit nese ka
✅Bejme trajtime kirurgjikale te avancuara(autotransplant, grafte, plazem etj)

😕Nje pyetje qe marr vazhdimisht ne praktiken time eshte se cfare paste te perdor per mishrat e dhembeve. Nuk ka asnje paste dhembesh qe te ndaloje paradontozen dhe te mjekoje zhveshjen e dhembeve. 😍Tek Video 1 me poshte eshte rasti i nje dhembi te pare te zhveshur, te trajtuar me autotransplant. Per rastin ne fjale pas ekzaminimeve ishte menyra e duhur e luftimit qe dha efekte te dukshme ne kohe dhe pacienti ngeli i lumtur.
Sa me shpejt te trajtohet zhveshja aq me mire!
Ju mirepresim!
Gjendemi 200m nga Pazari i ri, ne rrugen Hoxha Tahsim, perballe me Optika Romen, cel: 0693919755.
Me poshte kemi marre dy shembuj te trajtimeve tona te specializuara:

Video 1

Video 2