Ngjyrosja e dhembeve, dhembe qumeshti me pika, gureza

Ngjyrosja e dhembeve, dhembe qumeshti me pika, gureza

2023, Apr 06    
Disa nga shkaqet e jashtme te ngjyrosjes se dhembeve mund te lidhen me:

•marrjen e suplementeve te hekurit
•perdorimi i shplaresve te gojes si klorheksidina
•pirja e cajrave dhe kafes
•pirja e duhanit
•prishja e ekuilibrit ndermjet baktereve te mira dhe jo te mira
•predispozite gjenetike

Sa shume pyetje dhe raste me dhembe qumeshti te ngjyrosur?!

Keto ngjyrime edhe pse ne siperfaqen e jashtme te dhembit, jane shume
kokeforte per tu pastruar ne shtepi, edhe ne kushte klinike. Pavaresisht
formimit te shpeshte dhe te shumte te ketyre pikave, pergjithesisht keta
paciente kane sasi me ulet te bakterit karies formues.

Ne studimet gjenetike te popullates se baktereve ne femijet me dhe pa
ngjyrime eshte gjetur se tek femijet me ngjyrime ne dhembe kane me pak
lloje te baktereve ne goje, dhe sasi me te larte te fosforit dhe kalciumit
ne pllaken bakteriale.

Keto gjetje na ndihmojne per te sygjeruar suplementet perkatese.

A kane femijet tuaj pika te zeza neper dhembet e qumeshtit?!

Na kontaktoni: 200 m nga Pazari i ri, rruga Hoxha Tahsim, perballe me
optika Romen, 0693919755