Epilepsia dhe shendeti oral

Epilepsia dhe shendeti oral

2022, Dec 27    

Eshte e pamundur qe nje person i shendetshem te gelltise gjuhen e tij.
Muskujt qe mbajne gjuhen jane shume te forte!
Ndodh qe ne ataket e epilepsise kontrolli i muskujve eshte shuuuume me i
vogel. 82% e pacienteve qe kalojne nje atak epileptik pesojne demtime te
ndryshme ne trup te lehta dhe mesatare, dhe 52% e tyre qe demtohen
traumatizojne dhembet dhe gjuhen!
Nje gjuhe me traumatizime ne te dyja anet e saj eshte shume tipike per nje
pacient epiletik.
Nese ndodh dhe nuk keni dhimbje shume te forta, kini parasysh te konsumoni
ushqime te buta qe gelltiten lehtesisht, jo ushqime acide, jo te ngrohta
por ushqime mundesisht te ftohta. Do te duhet rreth nje jave qe gjuha te
qetesohet.
Nese ndodh dhe keni shume dhimbje e gjakosje duhet te na takoni!!!