Dhembet e qumeshtit, dhembet e perhershem

Dhembet e qumeshtit, dhembet e perhershem

2023, Jan 13    

Kane kaluar 3,4…6 muaj nga renia e dhembit te qumeshtit dhe dhembi i ri nuk
ka dale ende?! Eshte normale te shqetesoheni. Ka disa arsye pse mund te
ndodh kjo:

1. Mungesa e hapsirave ndermjet dhembeve te qumeshtit. Dhembi i ri eshte ne
permasa me te medha se dhembi i qumeshtit. Mungesa e hapsirave ndermjet
dhembeve te qumeshtit pengon daljen dhembit te ri, ne kohe dhe ne pozicion
te rregullt.

2. Gjinia, mos beni krahasime ndermjet vajzes dhe djalit. Vajzat zakonisht
kane nderrime me te shpejta te dhembeve.

3. Gjenetika, 80% e tipareve te zhvillimit te nofullave te prindit mund te
shikohen edhe ne zhvillimin e femijes. Nese ju keni patur dalje me vonese
te dhembeve dhe keni mbajtur tela, me shume mundesi edhe femija do ju ngjaj
juve.

4. Ushqyerja, femijet qe bejne naze ne ushqim kane nderrime dhembesh qe
vonojne ne kohe.

5. Pesha dhe gjatesia, statistikisht femijet e gjate kane nderrime me te
shpejta te dhembeve. Femijet nen peshe kane nderrime me te ngadalte te
dhembeve.

6. Dhembet e impaktuar, jane dhembe qe bllokohen ne pozicion jo te rregullt
ne nofull. Zakonisht ndodh me dhembet e qenit, dhe korrigjimi i tyre kerkon
kohe.

7. Dhembe te mbinumert, ata mund te zhvillohen kudo neper nofull dhe
pengojne pozicinimin dhe daljen e dhembeve te rregullt.

Zhvillimi i femijes eshte gjithmone unik, por referencat jane te
rendesishme. Nese kane kaluar me shume se 6 muaj nga renia e dhembit te
qumeshtit dhe nuk po shikoni dhembin e ri, na vizitoni ne klinike.

📍200 m nga Pazai i Ri, ne rrugen Hoxha Tahsim, perballe me optika Romen.
0693919755

(Ne foto kemi ndihmuar daljen e nje dhembi)