Biberoni genjeshtar, a duhet perdorur cuco, problemet me nofullat

Biberoni genjeshtar, a duhet perdorur cuco, problemet me nofullat

2022, Dec 28    
Nje nga pyetjet me te shpeshta qe degjoj nga prinderit ne kliniken time: ''
A eshte normale qe femija ime 1, 2, +3 vjec te mbaj biberon genjeshtar?!''
Pergjigja ime eshte JO.😕

''Por femija qetesohet dhe bie ne gjume me te!....''😴😪

Ne te kaluaren te gjitha organizmat dentare rekomandonin qe perdorimi i
biberonit genjeshtar te ndalonte perfundimisht ne moshen 2 vjec.
😕U pa se shume probleme te rrugeve te frymemarrjes, te te folurit, te
zhvillimit te muskujve koke-qafe-postur vinin si pasoje e ketij zakoni jo
ushqyes.

Sot keshillohet gjithmone e me forte qe perdorimi i biberonit genjeshtar te
ndaloje ne moshen 6 muaj...ose koha kur fillojne belbezimet qe eshte pak a
shume ne tre mujorin e trete te vitit te pare te bebit.

😱Ky zakon i biberonit genjeshtar apo dhe mbajtjes se gishtit ne goje qe
shtrihet ne kohe mund te kete pasoja me pak te dukshme tek disa femije, por
tek nje grup i madh i tyre ndodhin keto fenomene: kafshimi i dhembeve
perpara i hapur (pra ne gjendje qetesie dhembet perpara nuk mbyllen),
qiellez te ngushte qe do te thote me pak furnizim me ajer, gelltitje jo
normale, probleme ne artikulim, frymemarrje nga goja dhe jo nga hunda,
forme te re te fytyres me buze te hapura dhe te lodhur, pozicionim jo te
mire te dhembeve. Keto jane PROBLEME TE MEDHA! Per te korrigjuar keto
probleme femijet do te duhen te perdorin aparate te ndyshme, shume vullnet
dhe kosto per prinderit per ndjekur trajtime te gjata, konsulta me
dentistet, me orl, fizioterapi dhe logopedet.☹️☹️

Qielleza e ngushte qe haset shuuume shpesh ne perdorimet pertej 6 muajve te
biberonit genjeshtar sjell furnizim me te vogel me oksigjen. Per pasoje
probleme gjate gjumit, apnene e gjumit e me pas gjate dites femijet do jene
me hiperaktiv, lehtesisht te irritueshem dhe me veshtiresi ne
perqendrim.☹️☹️

A ja vlene konforti dhe fashioni i biberonave genjeshtar perpara ketyre
PROBLEMEVE TE MEDHA te nje zakoni jo nutritiv!!!
Frymemarrje nga goja, probleme ne shqiptim, probleme ne furnizim me O2!!!!
Joooo!!!