8 keshilla per nje buzeqeshje te bukur

8 keshilla per nje buzeqeshje te bukur

2017, Aug 24    

Viti i Ri është zyrtarisht këtu! Me Vitin e Ri këtu, menduam që duhet të bëjme nje list me detyrat qe duhet ti zbatoni kete vite te ri për një gojë dhe buzëqeshje më të shëndetshme. Këtu janë detyrat tuaja e te mijat.

Këshilla kryesore për përmirësimin e rutinës së kujdesit tuaj dentar:

  1. Sigurohuni që të lani dhëmbët dy herë në ditë, duke u përqëndruar më shumë pas ngrënies se mengjesit dhe para gjumit.
  2. Ju duhet të perdorni fillin të paktën një herë në ditë për të pastruar ato siperfaqe që furça e dhëmbeve nuk mund të arrijë.
  3. Përdorni një shpelares goje antibakteriale një herë në ditë për të vrarë mikrobet dhe per te freskuar frymën tuaj.
  4. Pini më shumë ujë sesa keni bërë në vitin e shkuar. Uji ndihmon për të hequr grimcat e ushqimit nga dhëmbët dhe kjo nuk dëmton smaltin në dhëmbët tuaj. Nëse ju doni të humbni peshë këtë vit, pirja e më shumë ujë do të ndihmojë edhe ne kete drejtim.
  5. Ju duhet të zvogëloni numrin e pijeve te embela me gas, pijeve alkolike, kafeve dhe ushqime me ngjyrë të errët këtë vit. Sodat janë shumë të dëmshme për smaltin, mendoni për sodat sikur jane acid që shkrijne jashtë zmaltin tuaj. Pijet e errëta ngjyrosin dhëmbët tuaj, duke i bërë ato të verdhë dhe gri.
  6. Duhet të zvogëloni sasinë e ushqimeve dhe lëngjeve acidE që konsumoni këtë vit. Shpelani gojen pas limonit, agrumeve te tjera, uthulles dhe vererave.
  7. Sigurohuni që te shihni dentistin tuaj dy herë në vit për një kontroll dhe pastrim rutinë. Zhvendosja e vizitave të dhëmbëve mund të çojë në dëmtime të mëtejshme të dhëmbëve nëse keni kavitete ose probleme të tjera me gojë.
  8. Zbardhini dhëmbët këtë vit nëse dhëmbët tuaj janë në gjendje të shëndetshme. Nëse dhëmbët kanë nevojë për punë dentare ose janë të dobëta, mos prisni me gjate, por i rregulloni ato.